5 tips voor je 1e yogales

1. Kom op tijd
Een yogales start rustig. Het helpt je om over te schakelen van de drukke buitenwereld naar wat er zich van binnen afspeelt.
Kom dus op tijd. Als de les al gestart is, zullen mensen het niet prettig vinden als jij te laat en gehaast de les binnen komt.
Kom bij voorkeur de eerste keer minimaal 10 minuten voor aanvang. Je kunt dan kennismaken met de docent en zij/hij vertelt je waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Als je blessures of beperkingen hebt kan je dit ook met hem of haar persoonlijk bespreken.

2. Eten voor de les?
Een klein beetje wat eten is prima. Eet zeker niet te veel! Yoga op een volle maag is absoluut niet prettig.

3. Wat heb je nodig?
Makkelijk zittende kleding is prettig om thuis alvast aan te trekken. Wij hebben geen aparte omkleedruimte.
Alles is aanwezig op de yogaschool, zoals yogamatten. Een handdoek mag maar is vaak niet nodig. Na afloop van de les maak je je mat even zelf schoon. Advies: neem je eigen yogamat mee. Deze zijn ook bij ons te koop.
Kom je met de auto? Rondom de yogaschool mag je van maandag t/m zaterdag tussen 9.00-18.00 uur, 2 uur gratis parkeren met gebruik van een blauwe schijf.

4. Namasté
Een yogales wordt vaak afgesloten met namasté . Heel kort gezegd betekent dit ‘ik groet je, en ik heb respect voor je’.
De docent gebruikt dit als groet ter afsluiting van de les. Je kunt dit terugzeggen maar voel je niet verplicht als je je hier ongemakkelijk bij voelt.

5. Na de les
Drink altijd water of thee na de les. Je kunt in onze gezellige lounge een gratis kopje yogithee drinken. De docent hoort graag hoe je de les hebt ervaren. Is er geen tijd of ruimte hiervoor dan doen wij ons best om je via de mail te benaderen en van eventueel advies te voorzien voor de keuze van je volgend les.