Judy van der Zwan

Mijn naam is Judy van der Zwan, sinds 2014  geef ik met veel plezier Yogalessen, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in Critical Alignment Yoga (Cay) en therapie.

Daarnaast ben ik opgeleid als TRE (tension/trauma release excercises) provider.

Voor mij is Yoga o.a  een ingang om de fysieke en emotionele gevoeligheid van ons lichaam terug te vinden.

De tijd waarin wij leven zorgt ervoor dat  wij veel bloot staan aan chronische stress en de overlevingsstrategieën die daarmee langdurig in ons lijf en systeem kunnen blijven hangen . Dat maakt  dat wij onszelf steeds minder als geheel kunnen ervaren.

Critical Alignment Yoga is voor mij een mooie milde en onderzoekende vorm van Yoga , die maakt dat wij de gebieden die door stress/voorkeurshoudingen en patronen verstijfd en ongevoelig zijn geraakt,  met behulp van tools kunnen gaan ontspannen. We gaan dus niet om de spanning heen, maar er met een open aandacht naar toe.

Alleen dan kunnen we weer zachtheid en ruimte gaan ervaren. Het gebruik van de adem en de zwaartekracht speelt hierbij een grote rol.  Het effect is  dat vanuit die ontspanning ook de mobiliteit van de wervelkolom weer herstelt.

Voor mijzelf ervaar ik de effecten van een yogales in een vrijer en ruimer lichaam, waarin de adem in de beide gevoelscentra (buik en borst) weer lichter kan gaan stromen. Woorden als lichtheid, ruimte , kracht en energie ervaar ik daardoor heel fysiek.

Dat maakt dat ik mij van binnen uit ook vrijer kan verbinden met de mensen en de wereld om mij heen. Daar word ik blij van en dat geef ik graag door. Voel je welkom om deze effecten voor jezelf te ervaren!

Warme groet,

Judy