Madelief van den Berg-Engel

Samen met mijn 3 kinderen en man woon ik op een prachtige plek in Beverwijk. Vanuit mijn huis wandel ik zo de natuur in en geniet van strand en duinen.  Mijn hobby’s zijn: werken in de tuin te werken, koken en samenzijn met vrienden.  Ik sta al bijna 20 jaar met liefde voor de klas in het basisonderwijs, help in het bedrijf van mijn man en heb in 2019 mijn bedrijf ‘Bewust ZIJN’ opgericht.

Ruim 6 jaar geleden nam mijn zus mij mee naar een yogales. Vooraf was ik wat sceptisch, maar na het volgen van de eerste les heb ik bijna geen les meer overgeslagen. Ik ben lichamelijk tegen verschillende beperkingen aangelopen. Hiervoor heb ik revalidatie en therapie gevolgd. Toch heb ik mijn lichaam en zijn (on)mogelijkheden pas echt leren kennen bij de Critical Alignment lessen.

We zijn ons vaak niet bewust van de mogelijkheden van ons lichaam en onze bewegingen. We voeren onze activiteiten uit en ons lichaam volgt vanzelf. Toen ik mij bewust werd van het belang van de samenwerking tussen onze lichaamsdelen en ik in de lessen geholpen werd, met behulp van tools, op zoek te gaan naar de bewegingsvrijheid van mijn lichaam, gaf dit ontspanning en ruimte.

In de loop van de jaren werd ik steeds enthousiaster en wilde ik het gevoel wat Yoga mij gaf aan een ander meegeven. Hierdoor ben ik gestart met de Teacher Training Flow Yoga, alignment gericht bij de Blauwe Vlinder. Dit was een mooi leerproces. Vooral de Alignment kant in de opleiding sprak mij aan. Dit paste goed bij de ervaring van alle yoga lessen.

In mijn yogalessen wil ik je bewust laten worden van jouw lichaam en in aandacht meenemen naar ontspanning en beweging.

Een warm welkom!

Madelief