Marieke Knoors

Mijn eerste kennismaking met yoga was met CAY (Critical Alignment) yoga. Het was een intuïtieve keuze. Ik zocht naar een vorm van bewegen, met de wens om soepel en sterk te worden. Trouw bezocht ik de lessen en ontdekte dat yoga mij meer bood dan ik aanvankelijk had gedacht. Het werd een verrijking van mijn leven. Via de verbinding met mijn lichaam vond ik naast souplesse en kracht ook ontspanning. Fysiek en mentaal.
Het startpunt in CAY yoga is ontspanning ook tijdens inspanning van yogahoudingen. Het bewust worden van spanningen in het lichaam vormt een ingang voor verandering.

Met veel plezier heb ik mijn opleiding als CAY yogadocent gevolgd. De corona tijd, waarin zaallessen niet mogelijk waren. Het oefenen met lesgeven online was een uitdaging. Toen het lesgeven in de zaal weer mogelijk was heb ik via invalwerk mijn eerste ervaringen opgedaan als docent. En nu verheug ik mij op het werken op een vaste plek in de yogaschool de “blauwe vlinder”.

Daarnaast werk ik sinds 2004 in de hulpverlening als ondersteuner van maatschappelijk werk teams in de binnenstad van Amsterdam. Mensen die geen zorgverzekering hebben of die dakloos zijn geworden kunnen rekenen op hulp via de organisatie waar ik werk. In de opvang geef ik, op vrijwillige basis, yogalessen. Het is werken met een groep mensen die alle basis zekerheden hebben verloren. Yoga kan hen vitaliteit en kracht teruggeven.

In het lesgeven ben ik opzoek naar aansturen van bewegingen op een voelende manier. Luisteren naar wat er gaande is in je lichaam, voelen waar spanning en stijfheid zit en dit op een lichte manier begeleiden met adem en aandacht. Spanning kan oplossen en bewegingen worden lichter.

Lieve groet,
Marieke