Rachel Renet

Mijn naam is Rachel Renet (1988) en oorspronkelijk kom ik uit het Limburgse Geleen. Sinds een aantal jaar woon ik in Castricum, waar ik geniet van de duinen en het strand.

Alhoewel ik opgeleid ben als psycholoog en een aantal jaar als dusdanig werkzaam ben geweest in de reguliere gezondheidszorg, ben ik erachter gekomen dat een rustigere en aandachtigere manier van werken ook goed bij me past. Dit heeft mij doen besluiten om een yin yoga teacher training te volgen bij De Nieuwe Yogaschool onder leiding van Johan Noorloos, Skadi van Paasschen en Alison Melvin.

Ik kwam met yin yoga in aanraking tijdens een uitdagende periode in mijn eigen leven. Het voelde als thuiskomen. Lange tijd was ik op zoek naar geluk buiten mezelf. Yin yoga heeft me geholpen om de beweging naar binnen te maken, te vertragen en eerlijk naar mezelf te kijken wat er speelt. Het heeft me naar m’n lichaam leren luisteren om te begrijpen wat het nodig heeft. In mijn lessen hoop ik je te inspireren om mild naar jezelf te zijn en goed voor jezelf te zorgen. Een van mijn favoriete uitspraken is dan ook: “Begin waar je bent, doe wat je kunt”.