Examen

Voor aanvang van het examen dienen de volgende opdrachten ingeleverd te zijn:

 • Asana opdracht
 • Anatomie vragen
 • Anatomie onderzoek/ interview
 • Eindontspanning schrijven
 • Persoonlijk verslag
 • Stage lessen verslag
 • Minimaal 8 yogalessen bij ons gevolgd

De laatste opleidingsdagen bestaan o.a. uit het theoretische en praktische examen. Reken op ongeveer 2 uur tijd voor het theorie examen. Dit bestaat uit 3 delen: een deel open vragen, een deel m.c. vragen en een deel over de anatomie. Het praktische examen bestaat uit gezamenlijk een les geven. Deze les is gratis voor de deelnemers en komt op het online lesrooster.

Herexamen

Mocht het theorie examen niet voldoende zijn kun je dit herkansing op een over een te komen datum.

Mocht je het praktische examen niet voldoen zijn kun je, tegen een vergoeding van € 25,00 per dag, een deel van de volgende opleiding nog een keer volgen of kun je dit herkansen op een nader te bepalen datum. Voor welke optie je in aanmerking komt wordt je direct na het praktische examen kenbaar gemaakt door de docenten.

Klachtenprocedure

Mocht er gedurende de opleiding onverhoopt een klacht zijn of een conflict ontstaan, dan zullen we in eerste instantie proberen dit in onderling overleg op te lossen.

Mocht dit niet lukken, dan kun je je bezwaar schriftelijk of per mail indienen bij Yogaschool De Blauwe Vlinder. Binnen maximaal 48 uur na het indienen van de klacht ontvang je per mail een bevestiging van ontvangst van de klacht.

Binnen 4 weken wordt dit bezwaar behandeld. Mocht de behandeling niet mogelijk zijn binnen deze termijn, dan wordt je hiervan binnen deze 4 weken op de hoogte gesteld. Daarbij de termijn wanneer wel tot afhandeling van het bezwaar kan worden gekomen.

Mocht je niet tevreden zijn met de behandeling van je bezwaar, dan wordt de klacht voorgelegd aan een onafhankelijke klachtencommissie. Deze commissie bestaat uit:

Mevrouw A. Kloes

De heer R.C. Koek

De klacht zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.

De commissie doet uiterlijk 4 weken na het indienen van de klacht hierover een uitspraak. Deze uitspraak is bindend voor VOF Yogaschool De Blauwe Vlinder en eventuele consequenties worden binnen 3 weken afgehandeld. Klachten en de wijze van afhandeling worden geregistreerd en worden voor de termijn van twee jaar bewaard. Deze uitgebreide klachtenprocedure is bedoeld ter bescherming van de consument/leerling en is één van de wettelijke vereisten voor erkenning van de opleiding door de overheid.

Verdere aanvullende algemene voorwaarden

 • Alle informatie die je gedurende de opleiding aan de docent(en) versterkt, wordt vertrouwelijk behandeld.
 • Na inschrijving ontvang je binnen 48 uur een mail dat wij deze hebben ontvangen.
 • Na inschrijving, binnen 1 maand voor aanvang, heb je nog een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen waarin je je inschrijving kosteloos kunt annuleren.
 • Tot een maand voor aanvang van de opleiding kun je kosteloos annuleren.