Ervaringen

Alle docenten die de opleiding bij ons hebben gevolgd, zijn aan de slag gegaan als yogadocent. Ze geven bijvoorbeeld les in een sportschool, een yogaschool of geven les op een middelbare school. Een aantal docenten is ook bij De Blauwe Vlinder gebleven. Het is dus een opleiding met een goed toekomstperspectief. Lees hieronder een aantal ervaringen van de deelnemers aan deze yoga docenten opleiding:
Voordat ik begon had ik grote verwachtingen van de opleiding, doordat ik Elvira en Erika al kende, wist ik dat de opleiding uiterst vriendelijk, geduldig en met gedrevenheid zou worden gegeven. Zij delen graag al hun kennis. Door praktijk en theorie te mixen, werden het leerzame en afwisselende (en ook hele leuke) lessen, die mij meer zelfvertrouwen geven als yogalerares (wat ik nodig had en waar ik op hoopte). Door de houdingen te zien, te begeleiden en te doen, werden ze duidelijker, waarvoor ze zijn, wat ze met je doen en ook waar je op moet letten. De opleiding voldoet volledig aan mijn wensen (met veel plezier gevolgd) Elvira en Erika, bijgevolg nogmaals bedankt!!! Vind het jammer dat het afgelopen is… Liefs van M.
Lieve Elvira en Erika, Ik wil jullie heel erg bedanken voor deze prachtige opleiding! Het was zeer intensief, maar ik heb zo veel geleerd, gelachen (gehuild), en enorm genoten! Mijn eigen yoga-practise is veel beter geworden en ik ben hierdoor dichter bij mezelf gekomen.Met deze opleiding heb ik echt het gevoel dat ik nu prima Easy Flow Yoga, ik ben ook meteen gestart met lesgeven 2x per week! Dank voor alle mooie inspiratie en leermomenten! En ik kijk uit naar de verdiepings-workshops! Liefs!  Frederieke
De yogaopleiding bij de Blauwe Vlinder is voor mij een verrijking voor mijn (lesgevende) leven. Naast de kennis en ervaring krijg je ook de liefde en het gevoel voor yoga mee, althans zo voelde dat voor mij. Zowel Erica als Elvira hebben aandacht gegeven aan alle facetten: kennis van de houdingen, begeleidingen in de houdingen en de houdingen van de cursist zelf, gevoel en intentie overbrengen aan je deelnemers, daarnaast was er ook voldoende ruimte voor vragen en zelfs melige buien! Onze groep was ook een fijne ervaring: iedereen bracht onzekerheden, angst en mooie ervaringen mee. Wij hebben ook veel van elkaar kunnen leren. Ik heb het gevoel dat ik mijn deelnemers veilig en goed in een houding kan brengen, als ik dan ook het gevoel en intentie nog goed kan overbrengen dan is mijn missie geslaagd! Deze cursus voelt voor mij als een startpunt. Dank jullie wel voor de mooie ervaring! Monique W.
Ik vond de opleiding echt te gek! In korte tijd leer je een hoop over de praktische kant van het lesgeven en wat verdieping. Erg leuk om te leren en het heeft me nu al ver gebracht. Het was ook erg fijn dat Elvira en Erika echt keken naar ons en naar wat voor ons van toepassing was! Bedankt! X
Na 20 jaar diverse groepslessen geven op de sportschool wilde ik heel graag de (power)yogaopleiding gaan doen. Ik was al een tijdje met yoga bezig en had ondervonden wat het lichamelijk en psychisch voor me deed. Ik stond te trappelen om met de opleiding te beginnen en mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Aan deze verwachtingen hebben Elvira en Erika ruimschoots voldaan. Ze geven met veel passie en gedrevenheid les. Hun jarenlange ervaring maakt de kwaliteit van de opleiding heel hoog. Het is een erg praktische opleiding en in relatief korte tijd leer je erg veel. Inmiddels geef ik al een tijdje easyflow yoga en ik geniet er ontzettend van. Mijn deelnemers zijn zeer enthousiast. Veel dank Elvira en Erika! Groetjes Lucinda
Na 12 jaar yoga voelde ik de behoefte om mijn plezier in yoga met anderen te delen. Ik vond het altijd erg leuk om voor groepen te staan, dus deze twee dingen samen maakte dat ik interesse kreeg in een yoga opleiding. Ik zocht een praktische opleiding waar ik tools aangereikt zou krijgen om te gaan lesgeven. Wat me tegenstond bij meerjarige opleidingen is dat er zoveel tijd besteed wordt aan de filosofie. Ik wilde gewoon leren lesgeven, de perfecte uitvoering van de asana’s onder de knie krijgen en weten hoe je een houding kunt verzwaren of juist niet en hoe te corrigeren/begeleiden. De filosofische kant van yoga is mijn eigen proces, ik heb niet (meer) de behoefte dat met anderen te delen of te onderzoeken.
Wat ik dus zocht in een opleiding, heb ik gekregen bij Elvira en Erika. Twee down-to-earth vrouwen die heel professioneel zijn en met hart en ziel yoga geven. Ze hebben een prachtige yoga school waar je vele vormen van yoga kunt beoefenen. De stijl waarop de docentenopleiding gebaseerd is, is easy flow. Een milde variant van power yoga dat afkomstig is uit de Asthanga. Het is een energieke vorm van yoga, waarbij je kracht en flexibiliteit opbouwt en waarbij er een flow zit tussen alle bewegingen. Nu is het altijd lastig om stijlen onder één noemer te plaatsen. Dat kan eigenlijk niet. Een goede docent ontwikkelt immers ook zijn/haar eigen stijl, qua dynamiek en energie. Ik vond het fijn dat die openheid er ook is in de opleiding. Elvira en Erika zijn hele prettige persoonlijkheden. Ze zijn open, geven les op een positieve manier met respect voor eenieders proces. Ze hebben ook veel kennis, ook op anatomisch gebied.
De opleiding is kort, maar intensief. Het was lang genoeg voor mij, omdat ik reeds een lange voorgeschiedenis heb met yoga en op vele plekken en bij vele mensen al mijn practice heb gedaan. Ik kan me voorstellen dat de opleiding te kort is, als je nog maar een jaar bijvoorbeeld aan yoga doet. Maar dan is het een goede opstap om je eigen practice te verdiepen. Ook ik zie deze opleiding als een opstap om me verder te ontwikkelen en vooral om mijn plezier in yoga met anderen te delen. Ik geniet enorm van het lesgeven en door deze opleiding heb ik het steuntje in de rug gekregen om het te gaan doen. Alle dank dus aan Elvira en Erika! PS: Ik geef inmiddels yoga les in mijn eigen studio in Spanje. Mocht je ooit in Javea, Spanje zijn, kom je dan een yoga les bij me volgen? www.yogainjavea.com
Ik ben Marja 52 jaar en heb afgelopen seizoen de opleiding tot yogadocent gevolgd en afgerond. Het was een fijne ervaring in korte tijd heel veel geleerd en in praktijk gebracht. De sfeer bij de Yogaschool De Blauwe Vlinder is gemoedelijk gastvrij en ongedwongen. Kortom een goede basis opleiding die je meteen in praktijk kunt brengen. Ik ben blij dit gedaan te hebben en mijn ervaring met andere mensen te kunnen delen.
De docenten opleiding bij yogaschool De Blauwe Vlinder was een geweldige ervaring en een intensieve reis. Dank jullie wel Elvira en Erika voor jullie openheid en het delen van jullie kennis. Ik heb zo veel geleerd en sta nu aan het begin van een nieuw pad….Liefs, Carmen”.